WEBINAR SERIES

Microsoft Sweden Security Training Series

Sessions Information

Microsoft Sverige webbinarserie för med fokus på våra tjänster för IT-säkerhet och regelefterlevnad

Kostnadsfri

Webbinarserien består av 9 avsnitt, var och en ca 30-60 minuter lång. Dessa kommer att streamas live under april och juni samt finnas tillgängliga på on-demand efteråt.

Om du går med dem alla kommer du att kunna få badge (Microsoft Sweden Security Advisor) som visar att du gått igenom hela kursen.Observera att när du registrerar dig kommer du att registrera dig för alla 9 delar.

Seriens innehåll:

Utbildningsserien kommer att omfatta ett brett utbud av säkerhets- och regel efterlevnadserbjudanden från Microsoft. Allt från varför du kan lita på Microsoft och hur vi säkert levererar våra molntjänster till hur dessa fungerar i våra moln, lokal infrastruktur till andra konkurrerande moln.

Som Microsoft-partner, kommer du att lära dig hela vårt budskap kring IT-säkerhet och Regelefterlevnad. Du kommer med trygghet kommer kunna ta initiativet och prata om detta med våra gemensamma kunder. Ämnen vi kommer täcka inkluderar:

 1. Vad är den övergripande Säkerhets storyn från Microsoft? Och hur möter vi våra kunders föränderliga behov i det omvälvande IT-landskap som är vår vardag?
 2. Hur skapar vi förtroende för de moln- och datacentertjänster i världsklass som levereras av Microsoft moln, och som snart kan levereras från Sverige?
 3. Användarnas identitet är den nya säkerhetsperimetern, och Azure Active Directory med dess kringliggande tjänster är tegelstenen som bygger den nya muren!
 4. Varje organisation hanterar data om allt från anställda, kunder och sin egen IP. Att skydda denna data är en viktigt både ur ett affärsperspektiv och ett regulatoriskt perspektiv.
 5. Cyberattacker fortsätter att utvecklas och öka så att skydda IT-infrastrukturen är en viktig uppgift för alla organisationer. Med Microsoft kan vi kan skydda allt från klienter till molntjänster och allt mellan, oavsett OSE och plattform.
 6. Med det stigande hotlandskapet är en SOC:s komplexa arbetsliv minst sagt utmanande. Med hjälp av Sentinel och Microsoft Defender kan vi göra detta effektivare!
 7. Utveckling av applikationer, oavsett om det är för internt eller externt bruk, är vardag för många organisationer. Med Microsofts ramverk för Security Developement Lifecycle (SDL) kan man säkra så att de byggs på ett säkert sätt.

Varför Microsoft för IT-säkerhet?

Intro till webbinarserien samt överblick av Microsoft säkerhetsplattform.

Language: Swedish

Talare: Malin Dandenell, Anne Barkvall

I kickoffen för denna webbinarserie kommer vi prata om den ökade relevansen för IT-säkerhet samt hur säkerhetslandskapet har förändrats. Målet är att ge deltagarna en överblick över Microsofts säkerhetserbjudanden. Från Microsoft 365 & Azure, vidare till andra moln och lokala miljöer. Vilka är de utmaningarna och problemen vi hör från våra kunder och hur kan ni som Partners börja använda Microsofts portfolio av säkerhetsprodukter och tjänster för att adressera dessa.

April, 2021

26

4 Maj

4

Säkra Datacentertjänster

Hur och varför är Microsofts Datacenters ett säkert val?

Language: Swedish

Talare: Roger Morell

I andra sessionen möter ni Roger Morell som till vardags leder partnersatsningarna kring våra nya svenska Datacenter. Utan säker drift blir ingen IT säker. Så i denna session kommer Roger prata om hur Microsoft jobbar med att leverera säkra datacentertjänster i absoluta världsklass. Hur säkrar vi lokaler fysiskt. Hur jobbar vi med access och rättigheter så att kunders IT-drift sker säkert och tryggt!

Kom igång med ”Zero Trust” med Microsofts identitetsplattform

Language: Swedish

Talare: Johan Ohlén, Senior Program Manager Identity Platform

En användarens identitet är den nya säkerhetsperimetern och att skydda en användares identitet är en grundpelare för att implementera en säkerhetsmodell enligt Zero Trust. I denna session kommer Johan Ohlén från produktteamet för identitet berätta hur Microsofts Identitetsplattform hjälper kunder säkra sina IT-miljöer.

10 Maj

10

17 Maj

17

Identifiera och skydda känslig information med Microsofts informationsskyddsplattform.

Language: Swedish

Talare: Åsa Kidman

Mängden data som genereras växer snabbare än någonsin, anställda vill kunna jobba varsomhelst, regleringar och lagar förändras ständigt. Daniel Sörlöv är expert på informationsskydd och regelefterlevnadslösningar, och i denna session kommer han prata om Microsofts lösningar för informationsskydd som hjälper organisationer att uppnå rätt balans mellan att hålla sin data skyddad och sina medarbetare produktiva.

Så kan vi hantera och skydda oss mot risken från insidan

Language: Swedish

Talare: Anna Barklav

Risker och insiderhot från olagligt, olämpligt eller oetiskt beteende är en viktig fråga för alla företag och tyvärr kan det vara svårt att upptäcka innan det är för sent. Från IP-stöld till dataläckor eller i andra scenarier är det av största vikt för alla organisationer att skydda både data och individer inom en organisation från oavsiktliga eller skadliga åtgärder. Med Microsofts lösningar kan företag uppnå rätt balans mellan att hålla sin data skyddad och sina anställda produktiva.

24 Maj

24

31 Maj

31

Skydda klienter, användare och mail med Microsoft 365 Defender

Language: Swedish

Talare: Fredrik Haventon

Hoten mot dagens IT-miljöer blir alltmer komplexa, skapar fler alarm och säkerhetsavdelningar riskerar att drunkna i larm. Fredrik Haventon, som leder Tech-specialistteamet för säkerhet, kommer i denna session berätta om Microsoft 365 Defender som är en del av Microsofts XDR-lösning. Microsoft 365 Defender hjälper säkerhetsanalytiker att automatiskt analysera hot från flera håll vilket ger en fullständig bild av en attack. En instrumentpanel som hjälper säkerhetsavdelningar att fokusera på kritiska hot och automatiserar rutinuppgifter.

Skydda dina servrar och tjänster både i molnet och lokalt med Azure Defender och Azure Security Center

Language: Swedish

Talare: Oscar Kjellberg

Microsoft använder en mängd olika infrastruktur- och drifts kontroller för att skydda Azure – men precis som i en lokal miljö det finns ytterligare åtgärder som du måste vidta för att skydda din miljö mot intrång. Azure Security Center hjälper er att inventera och analysera skyddsnivån på miljön och med hjälp av Azure Defender kan du skydda inte bara din IaaS och PaaS last i Azure, utan även hybridmiljöer och last i andra moln för att få en säkerhetsvy  på din IT-infrastruktur.

7 Juni

7

14 Juni

14

Modernisera din SOC med Azure Sentinel

Language: English

Talare: Jing Liu

With the complex threat landscape sprawling from on-prem to the cloud, there’s a clear need for the Security Operation Centers (SOCs) to modernize their operations. A system, which can collect data from different sources, perform data correlation and help speeding up remediation is required, preferably in a cloud native way! In this session you will learn how Microsoft delivers such a service through Azure Sentinel, a cloud native SIEM. We will look at how Azure Sentinel covers the life cycle for your security operation process - from data collection, analysis, to incident investigation, hunting and the remediation step, powered by AI and automation.

Utveckla säkra applikationer med Microsoft SDL

Language: Swedish

Talare: Karl-Henrik Nilsson

Med dagens växande hotbild är det viktigare än någonsin att bygga säkra applikationer. Microsoft Secure Development Lifecycle hjälper utvecklare och organisationer att strukturera sitt arbete och processen så att man kan säkerställa att applikationer byggs både säkert och i längden kostnadseffektivt. I denna session berättar vår utvecklingsexpert, Karl-Henrik Nilsson, om Microsoft SDL kan stötta och hjälpa er göra ert nästa utvecklingsprojekt ett säkert sådant.

21 Juni

21

Speakers

 • Malin Dandenell

  Malin Dandenell

  Partner Technology Lead
  Microsoft

 • Anna Barkvall

  Anna Barkvall

  Security Specialists Manager
  Microsoft STU

 • Roger Morell

  Roger Morell

  Cloud Solution Architect
  Microsoft

 • Johan Ohlén

  Johan Ohlén

  Senior Program Manager Identity Platform
  Microsoft

 • Daniel Sörlöv

  Daniel Sörlöv

  Technical Specialist
  Microsoft

 • Oscar Kjellberg

  Oscar Kjellberg

  Partner Technology Strategist
  Microsoft

 • Fredrik Haventon

  Fredrik Haventon

  Senior Technical Specialist Manager
  Microsoft

 • Jing Liu

  Jing Liu

  Cloud Solution Architect
  Microsoft

 • Karl-Henrik Nilsson

  Karl-Henrik Nilsson

  Cloud Solution Architect
  Microsoft

Tags

Area of Interest Microsoft 365
Format Online
Language Swedish
Solution Area Security