Peter Rhodin | Migrera till Dynamics

03-03-2022

Migrera till D365 och dra nytta av de senaste funktionerna istället för att halka efter och konstant jobba med stora uppdateringsprojekt. Psst det går autmatiskt pga att det är en tjänst. Tre tips från Peter, planera , sätt upp en målbild, och genomlys dina processer. Dessutom är en Cleanstart ett bra alternativ? Självklart kan Peter inte undgå att prata lite om Powerplatform. Low code for the win!

Please log in to listen to this content

Peter Rhodin | Migrera till Dynamics 22:49

Date: 03-03-2022

Migrera till D365 och dra nytta av de senaste funktionerna istället för att halka efter och konstant jobba med stora uppdateringsprojekt. Psst det går autmatiskt pga att det är en tjänst. Tre tips från Peter, planera , sätt upp en målbild, och genomlys dina processer. Dessutom är en Cleanstart ett bra alternativ? Självklart kan Peter inte undgå att prata lite om Powerplatform. Low code for the win!

Adnan Sallova | Nätverk 18:55

Date: 24-02-2022

Det är alltid nätverkets fel eller? Express route eller VPN vad är rätt val? Innebär Azure alltid latency jmf med traditonella tjänster, såklart NEJ!Detta och mer får vi höra Adnan prata om.

Roger Morell | Migrera till Azure 17:28

Date: 17-02-2022

Att sätta upp din infrastruktur ska vara som att knäppa med fingrarna, i alla fall om veckans expert får vara med att bestämma! I detta avsnitt intervjuar vi Chris Klug som berättar om en massa olika sätt hur man automatiserar uppsättningen av sin infrastruktur i Azure

Chris Klug | Infrastructure as Code 25:48

Date: 10-02-2022

Att sätta upp din infrastruktur ska vara som att knäppa med fingrarna, i alla fall om veckans expert får vara med att bestämma! I detta avsnitt intervjuar vi Chris Klug som berättar om en massa olika sätt hur man automatiserar uppsättningen av sin infrastruktur i Azure

Jessica Räihä | Azure Marketplace and Appsource 18:58

Date: 02-02-2022

Hur tjänar du pengar med Microsoft . Korta ner säljcykeln, nå nya marknader och öka dina intäkter. Vem vill inte det? Hey du kan till och med få till en deal I Japan utan att ha ett kontor där.

Malin Dargin | Fullt fokus på Retail 18:05

Date: 27-01-2022

Retail, Omnichannels, IT och framtidens handel både för kunder och personal vi pratar med retailexperten Malin Dargin som delar med sig av framtiden inom Retail och vad hon förutspår ska hända inom området.

Jing Liu | Well Architected framework & Cloud Adoption framework 14:53

Date: 20-01-2022

Är det rätt ska det vara lätt! Bygg rätt från början I detta avsnitt lär du dig hur du kan bygga rätt från början eller om du redan har byggt hur du kan förbättra ditt priortierade område varsig det handlar om säkerhet eller få ner kostnader. Skapa balnas I din lösning och möt dina viktigaste förväntingar.

Filip Ekberg | Hur man lär sig saker! 22:56

Date: 13-01-2022

Hur lär man sig egentligen saker och hur hittar man rätt sak att lära sig? Vi bjöd in utbildaren Filip Ekberg för att berätta om hur han tänker kring lärande och kommer in på allt från att lära sig själv saker, att skapa ett bra klimat på arbetsplatsen för lärande och hur man lär sig spela piano!

Christos Matskas | Microsoft Identity Platform 20:22

Date: 18-10-2021

I detta avsnitt pratar vi om Microsoft Identity Platform produkten som låter dig hantera användare, vad användare får göra och mycket mer! Vi pratar om Active Directory, MSAL, B2C, KeyVault och mycket mer! Ska ni investera i er användarhantering är detta en episod för dig. Resources:

Malin Dandenell | Microsoft & Office 365 22:04

Date: 11-10-2021

Kommer du ihåg Business Productivity Suite? Det gör veckans expert Malin Dandemell som besöker podden för att berätta mer om Office365 och Microsoft 365! Vi pratar om allt från säkerhet och best practises till historian bakom alla lösningarna och behovet till förändring.

Roger Morell | Azure Arc 18:38

Date: 27-09-2021

Många pratar om Azure Arc, en lösning för att förena hantering av miljöer oberoende om dom är on-prem, hybrid eller I flera olika moln! I detta avsnitt gästas vi åter igen av Roger Morell som berättar vad som händer kring just Azure Arc!

Daniel Hindrikes | Xamarin & MAUI 21:05

Date: 30-08-2021

Bygger du appar med Xamarin och är nyfiken på vad som händer I framtiden? Vi bjöd in Daniel Hindrikes för att en gång för alla förstå vad Xamarin, MAUI, Forms med mera egentligen hadlar om. Vi pratar om app utveckling med .NET och hur företag kan dra fördel av dessa nya produkter. Xamarin Forms Projects Daniel Hindrikes

Mattias Karlsson | DevOps 22:10

Date: 23-08-2021

DevOps blir mer och mer ett krav för att kunna driva en framgångsrik mjukvaruverksamhet, vi pratar DevOps med Mattias Karlsson om allt från verktyg, automatiska deployments, hur man får med verksamheten på tåget och vart man börjar gräva om du fortfarande står I startgroparna för att börja med DevOps. https://corporate.wcom.se/ https://cakebuild.net/ https://www.meetup.com/en-AU/DOUGH-DevOps-Usergroup-Gothenburg/ https://www.devlead.se/ https://github.com/devlead/DPI

Emil Cardell | API Management 18:41

Date: 16-08-2021

API:er blir en mer och mer dominerande del av våra verksamheter och på grund av detta ökar även kraven på att bygga bra API:er med allt från rate limiting, skalbarhet och säkerhet. I detta avsnitt pratar vi med Emil Cardell som berättar om hur man använder Azure API Management för att bygga bättre API:er, vi pratar också om strategier för affärsidéer som är helt baserade på API:er, DevOps och API säkerhet. https://docs.microsoft.com/en-us/azure/api-management/ https://docs.microsoft.com/en-us/learn/modules/introduction-to-azure-api-management/

Roger Morell | Microsoft Svenska Datacenter 23:29

Date: 26-07-2021

Är du nyfiken på Microsofts nya datacenter i Sverige? Bygget har pågått rätt länge och frågorna är många! Roger Morell arbetar som CSA på Microsoft med fokus att hjälpa Microsoftpartners och deras kunder att dra maximal nytta av det Svenska datacentret. I detta avsnitt bjuder vi in Roger och försöker lära oss så mycket som det bara går om Microsoft nya datacenter i Sverige!

Peter Rhodin | Microsoft Dynamics 365 och Power Platform 18:31

Date: 26-07-2021

Funderar du på alla olika delar av Microsoft Dynamics 365 och varför du mer och mer hör Microsoft Power Platform I kombination med Microsoft Dynamics? VI träffar Peter Rhodin och reder ut begreppen!

Amanda Sterner | Microsoft Teams 19:12

Date: 26-07-2021

Använder du verkligen Microsoft Teams på bästa sätt? Vi pratar med Modern workplace MVP:n Amanda Sterner om hur man ska tänka för att få ut så mycket som möjligt av Microsoft Teams och får några fantastiska råd med oss på vägen för både Teams och för att hantera dokument i Sharepoint!

Chris Klug | Containers och Kubernetes 25:15

Date: 19-07-2021

Många partners funderar kring om det är dags att börja eller utöka sitt användande av Containers, vi haffar Developer Technologies MVP:n Chris Klug och diskuterar när är Containers och Kubernetes rätt för din organisation!

Johan Lindfors | Säkerhet i molnet 20:24

Date: 12-07-2021

Vi lever i en värld där våra IT system ständigt är under attack och vi måste tänka mer och mer på hur vi skyddar oss. Vi pratar med Johan Lindfors på Truesec om hur dom tänker kring att bygga bra säkerhet I molnet.

Patrik Svensson | C#9 och .NET 5 15:27

Date: 05-07-2021

C# 9 och .NET 5 har ju varit med ett tag nu men många är fortfarande fundersamma på vad som gäller, vi pratar med C# experten, MVP:n och Cake grundaren Patrik Svensson som hjälper oss att reda ut begreppen!

Peter Örneholm | Azure - AI och Cognitive services 11:48

Date: 28-06-2021

Kan man verkligen bygga programmvara som lutar sig mot AI utan att kunna massor om hur man tränar modeller och skriva avancerad kod? Vi pratar med Peter Örneholm från Active Solution om allt man kan göra med Azure Cognitive services och hur detta kan hjälpa partnerföretag att snabbt bygga smarta AI lösningar.

Jimmy Engström | Building apps with Blazor 12:08

Date: 11-05-2021

I detta första avsnitt av Microsoft Partner Podden pratar vi med Jimmy Engström om hans senaste passion Blazor. Jimmy är en erfaren poddare och content creator som du hittar på allt från twitch, youtube eller på hans meetup coding afterwork, dessutom har han nyligen skrivit en bok om just Blazor, så vem kan bättre berätta mer för oss? Blazor är en produkt som låter dig bygga interaktiva webbgränssnitt med C# istället för JavaScript med återanvändbara webbgränssnittskomponenter som implementeras med C#, HTML och CSS.

Tags

Audience Sales
Area of Interest Microsoft Azure
Solution Area Modern Work